Siirry suoraan sisältöön
Harkinnassa vakuudeton laina

Harkinnassa vakuudeton laina? Huomioi kaikki lainapalvelut

  • tehnyt

Kaikilla meillä tulee varmasti joskus sellainen tilanne vastaan, että lainaa on vain pakko saada nopeasti jostakin. Yllättävä rahantarve voi iskeä esimerkiksi silloin, kun tietokone, silmälasit tai jokin tärkeä kodinkone hajoaa ja tilalle pitää nopeasti saada uusi, jotta elämä voisi jatkua normaalisti. Joskus voi puolestaan tulla pikainen kaipuu esimerkiksi etelän lämpöön pakoon talven pakkasia, jolloin pieni reissuluotto voi olla paikallaan. Olipa syy sitten mikä tahansa, niin vakuudetonta lainaa ei kannata ottaa edes omasta pankista ilman huolellista hintavertailua.

Talouden hallinta

Yleisesti ottaen monet suomalaiset luulevat, että vakuudeton laina kannattaa ottaa nimenomaan omasta pankista. Tämä luulo juontuu vuosien takaiseen aikaan, jolloin korkeakorkoiset pikavipit pilasivat niin sanottujen nettilainojen maineen.

Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin täysin toinen, sillä Suomen rahoitusmarkkinoille saapuneet uudet rahoituspalvelut ovat painaneet vakuudettomien lainojen korkoja alas. Jatkuva kilpailu uusista asiakkaista on pakottanut myös kotimaisia pankkeja lisäämään vakuudettomia lainatuotteita omiin internetpalveluihinsa.

Kovasta kilpailusta johtuen, vakuudettoman lainan voi usein saada myös suurten kotimaisten pankkien ulkopuolelta ja jopa paremmin lainaehdoin, kunhan lainan kilpailuttaa kaikkien saatavilla olevien palvelujen kesken. Parhaimmillaan pankkien kilpailutuksella voi säästää jopa satoja euroja lainan kokonaiskustannuksissa.

Esimerkki pankit vs. kilpailutuspalvelu

Kilpailutuspalvelut kilpailuttavat myös pankkien lainat ja viimeinenkin lainaesimerkki saattaa olla pankilta eikä rahoitusyhtiöltä. Kilpailuttamalla löydät kuitenkin 15 minuutin kuluessa edullisimman lainan. Siirry kilpailuttamaan lainat Omalaina.fi palveluun.

Pankin lainaesimerkki 1
Lainatyyppi: Vakuudeton Täsmäluotto

Lainasumma: 8,000 €

Laina-aika: 48 kk

Arvioitu kokonaiskustannus: 9,440 €

Pankin lainaesimerkki 2
Lainatyyppi: Vakuudeton Joustoluotto

Lainasumma: 8,000 €

Laina-aika: 48 kk

Arvioitu kokonaiskustannus: 9,456 €

Kilpailuttajan lainaesimerkki
Lainatyyppi: Vakuudeton Kulutusluotto

Lainasumma: 8,000 €

Laina-aika: 48 kk

Arvioitu kokonaiskustannus: 9,120 €

Kilpailuta ja säästä

Tämä esimerkkilaskelma osoittaa hyvin, että pankkien kilpailutuksella voi tehdä jopa yli 300 euron säästön lainan takaisinmaksun kustannuksissa. Vakuudettomat luotot kannattaakin aina kilpailuttaa, sillä erot voivat olla merkittävät jopa pienempien summien kohdalla. Nykyisin lainojen kilpailutus on vieläpä todella helppoa eikä kilpailukykyisen lainatarjouksen odottamista tarvitse enää odottaa muutamaa tuntia pidempään. Tunnin tai parin odotusaika on varmasti hintansa väärti.

Paras lainojen kilpailutuspalvelu

Omalaina.fi kilpailutus

Kilpailuta lainat ja säästä >>